Store oplevelser og fantastisk opbakning i professionelle rammer til årets DR Ultra skolepokalfinaler
8 mål, spil af høj klasse og stor opbakning fra publikum kendetegnede de to finalekampe, da Cepheus Park i Randers dannede rammerne om dette års finaler i skolepokalturneringen.

Fire skoler havde kæmpet sig hele vejen frem til dagen, hvor de kun var en sejr fra at kunne kalde sig vindere af skolepokalturneringen 2024/25. Og da kampene var færdigspillet kunne pigerne fra Kløvermarkskolen i Haderslev juble over at have vundet 3-0 over pigerne fra Brøndbyvester skole, mens drengene fra Bakkegårdskolen i Gentofte kunne juble over at have slået drengene fra Bredsten-Gadbjerg skole med 4-1.

Begge kampe var præget af en intens stemning med mange nærkampe og stort engagement fra alle spillerne. På tilskuertribunen var der stor opbakning fra de medrejsende fans fra de forskellige skoler i form af musik, sang og stor indlevelse i hvad, der foregik på banen. Spillerne kvitterede ved at vise, at kampen betød noget, og at der kunne kæmpes og løbes ekstra meter selvom kræfterne var ved at løbe ud. Der blev scoret flotte mål, og blandt højdepunkterne var at keeperne fra hhv Brøndbyvester skole og Bredsten-Gadbjerg viste høj klasse og hver reddede et straffespark.


I drengefinalen lyste 16-årige Roman Krasovskyj op ved at score tre mål for Bakkegårdsskolen. En bedrift, der også førte til at han blev kåret til kampens spiller. Roman kom til Danmark fra Ukraine for 3 år siden og fortalte efter kampen til DR, at han havde en drøm om at blive professionel fodboldspiller, og at han gerne ville stille op for Danmark, hvis det blev muligt.

I pigernes kamp var det især Julie Iversen fra Kløvermarkskolen, der markerede sig som en fremragende fodboldspiller, og med 2 mål var hun også stærkt medvirkende til at få sejren kørt i hus for holdet fra Haderslev. Signe blev også efterfølgende kåret til kampens spiller.

Skolepokalturneringen hylder bredden i dansk fodbold, og tillader ikke brug af spillere, der spiller på eliteniveau. Men i bredden er der mindst lige så meget på spil:
”Fodbold har mange facetter, men at vinde har altid været en præmis når man spiller kamp. Uanset niveau. At vi i dansk breddefodbold kan give unge fodboldspillere så stor en oplevelse, som en finalekamp i et professionelt set-up er, er fantastisk og mega givende. Og forhåbentlig inspirerer og motiverer det flere unge til at gå efter deres drømme og udvikle sig i deres sport”, siger Anja Kouly Lethin, der i sin rolle som projektleder hos DBU København har stået for planlægningen af dette års skolepokalfinale.
Forhåbentlig inspirerer og motiverer det flere unge til at gå efter deres drømme og udvikle sig i deres sport Projektleder i DBU København Anja Kouly Lethin

Rammerne om finalekampene kunne næsten sammenlignes med professionelle fodboldkampe. De hold, der kom langvejs fra, blev indlogeret på spillerhotel aftenen før kampen. På kampdagen blev de kørt samlet i bus til stadion, hvor de blev ført direkte ind i omklædningsrum, hvor deres spillertøj med navn var lagt frem. Kampen blev afviklet med dommere fra højeste niveau i dansk fodbold, og de blev transmitteret og kommenteret af professionelle fra Danmarks Radio. Derudover kom landstræner for herrelandsholdet, Brian Riemer, og assistenttræner for kvindelandsholdet, Johanna Rasmussen, og overrakte medaljer og pokaler til finalisterne.

Der blev fundet to vindere blandt de fire finalehold, men håbet fra arrangørerne er, at arrangementet efterlader en oplevelse for alle deltagerne, som de vil huske tilbage på som en stor dag med store følelser, forventninger og fællesskab.

Skolepokalturneringen har eksisteret siden 1961, og har gennem årene oplevet en stigende opbakning fra skolerne. Da tilmeldingsfristen for dette års turnering var udløbet, havde 1099 hold tilmeldt sig. Det var 44 flere hold end året før. Holdene fordelte sig med 476 pigehold og 623 drengehold.